Sunday, May 23, 2010

Ηθοποιοί του Hollywood που πρέπει να σκοτώσετε


Υπάρχει κάτι ακατανόητο στην σχέση μεταξύ ενός καλλιτέχνη ή διασκεδαστή οποιουδήποτε είδους, και του κοινού του: Η προσωπική ταύτιση από τη μία, όταν κάποιος μας αρέσει, και ένα – θανάσιμο συνήθως – μίσος που τρέφουμε εναντίον του όταν δεν μας αρέσει ή όταν διαφωνούμε μαζί του.

Ακατανόητο για τους περισσότερους ίσως, αφού για εμάς τους ευφυείς υπόλοιπους δεν αποτελεί μυστήριο. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι απλά μια προέκταση των καθημερινών διαπροσωπικών σχέσεων… Αναλογικά μεγεθυμένη και εξίσου σύμφυτη με την ζωώδη ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία και την συλλογική κοινωνική της έκφραση.
Δεν είναι μεμπτό, είναι ανθρώπινο. 

Αυτό, με λίγα λόγια, σημαίνει ότι πλέον έχετε ένα άσχετο, παράλογο ιδεολογικό άλλοθι (ό,τι χρειαζόταν ανέκαθεν) για να ξεκινήσετε τις μαζικές δολοφονίες των παρακάτω αναφερομένων διότι μου σπάνε τα νεύρα.
Photobucket
                                             ΤΩΡΑ 


Μην το πολυσκέφτεστε... Όπως και στατιστικά σε όλον τον κόσμο, έτσι και οι περισσότεροι που μπαίνετε σε αυτό το blog είστε κατά πάσα πιθανότητα διεστραμμένες ανωμαλάρες. Δεχτείτε το.

5/ Meg Ryan
Μόνιμα κλαψομούνα και ‘ευαίσθητη’, έχει υιοθετήσει κι’ αυτή το στυλ του αμερικάνικου ‘girl next door’ διότι αυτό κάνουν όλες οι ατάλαντες του Hollywood που δεν θέλουν να κάνουν προσθετική στήθους.

Η έλλειψη αυτού του προτύπου στην χώρα μας σε συνδυασμό με την συχνότητα των βυζοπροσθετικών εγχειρήσεων μου προξενεί εθνική περηφάνια και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο συμβαίνει και σε εσάς. Αν δεν δράσουμε, είναι απλά θέμα χρόνου αυτή η κατάσταση να αλλοιωθεί, και τα ‘girls next door’ να χτυπήσουν την πόρτα μας.

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω πολύ επ’ αυτού, οπότε απλά στρέφω το βλέμμα σας στον στόχο που είναι σίγουρα η πιο αντιπροσωπευτική του είδους αφού απ’ όσο ξέρω δεν έχει υποδυθεί ποτέ κάποιον άλλου είδους ρόλο και είναι και ψιλομπάζο.

Meg, τον μπαίρνεις. Και όχι τον ρόλο.
Επίσης, εμένα next door απ’ το σπίτι μου λειτουργεί μπουρδέλο. Πάρτα!


Εναλλακτικοί στόχοι: Sandra Bullock, Gwyneth Paltrow


4/ Tom Hanks
…ή αλλιώς, ο άντρας Meg Ryan.

Εκτός από αδερφάρα, είναι και κάτοχος μιας από τις πιο φλώρικες φάτσες του Hollywood. Εντάξει, ηθοποιός είναι όχι μοντέλο, όμως η φατσοφλωρίαση του αφού έχει πρώτα κάνει 6μηνο pit-stop σε μια γεωμετρική πρόοδο με λόγο=5.000.000, εξαπλώνεται και στο υποκριτικό του στυλ.
Όλο αθωότητα και καθωσπρεπισμό, κάνοντας το ‘λάθος’ που συνειδητά κάνουν τόσοι και τόσοι ηθοποιοί-σταρ, φέρνοντας τον ρόλο στα μέτρα τους αντί να μπουν αυτοί στο πετσί του χαρακτήρα. 

ΟΧΙ, δεν είναι μόνο θέμα του λεγόμενου typecasting = χρειαζόμαστε μια φλωρόφατσα ‘καλό παιδί’ για την νέα μας ταινία – χμμμ ας πάρουμε τον Tom Hanks που είναι φλώρος. Είναι θέμα έλλειψης αρχιδοσύνης. Απλά. Και ο Pacino π.χ. τον αλανιάρη μπάτσο (ή τον ηθικό μαφιόζο) υποδύεται μια ζωή αλλά έχει αρχίδια ναούμε. Και πολλοί άλλοι… Ακόμα κι’ όταν δεν παίζουν καλά. Ο Hanks τι έχει;

Αρχίδια έχει. Τίποτα. Είτε είναι ταινία ‘δράσης’ είτε δράμα, εγγυάται να μας προσφέρει μια αδιάφορη, flat, ξεχάσιμη ερμηνεία κατά 90% ίδια με την προηγούμενη. Τι κι’ αν υποδύεται έναν σκουπιδιάρη ή τον Πάπα… Πάντα Tom Hanks, απλώς με διαφορετικά ρούχα και άλλες ατάκες. Η μόνη ταινία στην οποία κατάφερε να διαφοροποιηθεί λίγο ήταν το Forest Gump, στην οποία υποδύεται έναν καθυστερημένο. Σύμπτωση θα ‘τανε...

Ειλικρινά, το μόνο πράγμα που έχει κάποια σχέση με τον Tom Hanks και που κατάφερε να με διασκεδάσει λίγο είναι αυτό το comic strip:

   
ΓΑΜΑΕΙ

Suck it Tom. Ακόμα και στο Saving Private Ryan – ολόκληρος λοχαγός υποτίθεται – φλωράτζα ήσουνα. Είπαμε ‘καλό παιδί’, αλλά πωρώσου λίγο που και που… Κάνε μια προσπάθεια τουλάχιστον! Ο Tom από το Tom & Jerry πιο πολύ με ψήνει για πολεμιστής από ‘σένα. Άχρηστε.    

Εναλλακτικοί στόχοι: Richard Gere, George Clooney    


3/ Chris Rock
Αυτόν τον γελοίο τον είδα πρώτη φορά στο Dogma και τον ξαναπέτυχα σε κάποιο από τα Lethal Weapon. Και τις δύο φορές νοσηλεύτηκα στον Ευαγγελισμό για 4 μέρες με ισχυρό σοκ και πολλαπλά ψυχολογικά τραύματα.

Πόσο ΑΓΓΟΥΡΙ είναι ο τύπος ρε; Πόσους μαύρους ηθοποιούς ξέρετε που να είναι τόσο άχρηστοι; Μην κουράζεστε, θα σας πω εγώ: ΚΑΝΕΝΑΝ.
Μιλάμε ο άνθρωπος δεν κάνει τίποτα άλλο από το να λέει τις ατάκες του λες και είναι κασετόφωνο, έχοντας ένα παγωμένο χαμόγελο κολλημένο στη μούρη του νομίζοντας προφανώς ότι έτσι αντισταθμίζεται η αταλαντοσύνη του. 
Όσοι τυχόν δεν τον ξέρετε, φανταστείτε την Μπακογιάννη ως μαύρο ηθοποιό του Hollywood.

Πριν τον συμπεριλάβω στο άρθρο, έκανα τον κόπο (παρουσία ΕΚΑΒ) να δω μερικά από τα stand-up comedy show του μιας και έμαθα ότι αυτή είναι η κύρια ασχολία του και μάλλον λόγω αυτής είχε κάποιος την φαεινή ιδέα να τον βάλει και σε ταινίες. Δεν ήταν άσχημα, το ομολογώ. Έξυπνη, καυστική σάτιρα. 

Το πρόβλημα όμως παρέμεινε και οξύνθηκε. Όχι μόνο είναι αγγούρι και στα show του, αλλά ενώ το επιδιώκει, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΝΕΓΡΙΚΑ. Αν είναι δυνατόν! 
Μπορεί να λέει “sum’” αντί για “something” και “must adid” αντί για “must have done” αλλά δεν πείθει κανέναν, εκτός από τους χιλιάδες μαύρους που πάνε και τον βλέπουν μόνο και μόνο διότι νομίζουν ότι επειδή είναι μαύρος είναι ένας απ’ αυτούς. Όσοι τυχόν θεωρείτε την προηγούμενη φράση οξύμωρο, φανταστείτε τον Obama ως μαύρο πρόεδρο των Η.Π.Α.

Το μόνο ‘ελαφρυντικό’ που βρήκα για την πάρτη αυτού του μαλάκα είναι το παρακάτω απόσπασμα από την καταχώρησή του στην Wikipedia:

In 2008, Rock's family history was profiled on the PBS series African American Lives 2. A DNA test showed that he is descended from the Udeme people of northern Cameroon and that he is 20% Caucasian. 

Προφανώς και είναι ψέμα όμως. Το έχει γράψει ο ίδιος ή ο ατζέντης του για να έχει  πισινή όταν επιτέλους θα αναρωτηθεί ο κόσμος πως γίνεται όλοι οι μαύροι ηθοποιοί να είναι τόσο καλοί στην τέχνη τους και αυτός να είναι λιγότερο εκφραστικός από ένα ξύλινο αγγούρι. Επιχείρησα να το κάνω edit, και τι διαπίστωσα; Η επεξεργασία κειμένου είναι απενεργοποιημένη…

Λοιπόν Chris, μπορεί ο Jackson ο αρχιρατσίσταρος να την γλύτωσε πεθαίνοντας πριν φτιάξω blog, αλλά εσύ ζεις ακόμα. Κοίτα να το χαρείς όσο προλαβαίνεις.
Οι αναγνώστες μου έρχονται...  


Εναλλακτικοί στόχοι: Ντόρα Μπακογιάννη

  
2/ Anthony Hopkins
Ο κωλόγερος. Το αρχίδι. Ο βρώμικος. Ο αυτάρεσκος. Ο ατάλαντος.
Ο Mr. έχω-συνέχεια-το-ένα-μου-μάτι-ημίκλειστο-και-παριστάνω-τον-σοφό-επειδή-είμαι-γέρος-και-για-κανέναν-άλλον-λόγο.

Τί άλλο τον έχετε δει να κάνει; ΤΙΠΟΤΑ.
Όλη την ώρα περιφέρεται μοστράροντας την αυταρέσκειά του περιμένοντας να πειστούμε από το γκρίζο της κεφαλής του και απ’ το ημίκλειστο μάτι του! 

Σε μία μόνο ταινία κατάφερε ο μαλάκας να κρατήσει και τα δυο του μάτια ανοιχτά για τα 20 λεπτά που εμφανίστηκε...
…και του έδωσαν Oscar!
Μας δουλεύουνε στην τελική; Είπαμε, τα Oscar είναι μεν marketing, αλλά έχουν και κάποιο κύρος. Πήγανε και το δώσανε στον λεχρίτη τον αυτιστικό; Στον ορισμό του κιτς; Στον χαλβά που κάθεται και ρουφάει ηχηρά τα σάλια του για να μας επιδείξει την παράνοια ενός κανίβαλου;; Σπουδαίο concept κωλόγερε.

Ίσως να καταλάβατε ότι το μίσος μου προς τον Anthony είναι υπέρμετρο και προϋπήρχε του άρθρου και του blog οπότε θα περάσω σε αντικειμενικά επιχειρήματα γιατί ΝΑΙ, έχω κι’ απ’ αυτά.

Κατ’ αρχήν, μπορείτε να δείτε το The Edge, μια μαλακοταινία στην οποία παίζει ο Κωλόγερος, και ίσως όπως εγώ να συνειδητοποιήσετε με αυτόν τον τρόπο ότι όλες του οι ερμηνείες είναι ουσιαστικά η ίδια και μοναδική. Γέρος και ημίκλειστο μάτι. Αξέχαστο θα σας μείνει το highlight κατά το οποίο νικάει μια άγρια καφέ αρκούδα 700 κιλών στην έδρα της…

Ναι, κι’ εγώ θα σκότωνα οποιαδήποτε αρκούδα έκανε το λάθος να μου την πέσει, αν όμως ήμουν 60 χρονών ‘σεβαστός’ ηθοποιός και έβλεπα κάτι τέτοιο γραμμένο σε σενάριο, θα κράταγα μια απόσταση και ταυτόχρονα ένα μεγάλο μέρος της καλλιτεχνικής μου αξιοπρέπειας.

Επίσης, πάρτε μια λίστα με άλλους γνωστούς ηθοποιούς τρίτης ηλικίας και κάντε τις συγκρίσεις...

1/ Michael Caine

2/ Clint Eastwood

3/ Marlon Brando (Ναι, και νεκρός καλύτερος είναι)

4/ John Hurt

5/ Sean Connery

6/ Gandalf McKellen

Έτσι στο μπαμ. Έγραψα όσους μου ‘ρθαν. Είπατε κάτι; 
Και να είπατε, δεν το άκουσα.

Έχετε δει κανέναν απ’ αυτούς να αντλούν συμπάθεια και ψευδαίσθηση σοφίας μόνο και μόνο από το γήρας και την σεβάσμια καράφλα τους; ΌΧΙ. Το κάνουν ερμηνεύοντας. Υποδυόμενοι. Όχι σαν soft core στριπτιτζούδες που απλά βγάζουν τις βυζάρες τους στη φόρα και τελείωσε… Μόνο ο Πρόστυχος το πάει έτσι. Συνέχεια και απαράλλαχτα, ώσπου καταντάει εξοργιστικός. 
Αν η υποκριτική ήταν ένας ανέμελος ελαφρύς ύπνος πλάι σε μια δενδρόφυτη δροσερή λίμνη κάποιο αυγουστιάτικο πορτοκαλί απόγευμα, ο Anthony Hopkins θα ήταν κάποιο ξένο χοντρό μπασταρδάκι που ουρλιάζει στη μάνα του να πάει να του φέρει παγωτό καθώς χέζει πάνω στο στήθος σου χωρίς κανέναν λόγο.

Λοιπόν, σκοτώστε τον χωρίς πολλά πολλά.
Δεδομένου ότι τα λόγια δεν επαρκούν για να εκφράσουν το αυτοδίκαιο μίσος κάθε λογικού ανθρώπου ενάντια στον Anthony, να είστε και stand by για την κυκλοφορία της οπερέτας μου “Ψόφα Κωλόγερε σε Ντο Γαμιόρε”. 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο λόγος που υπάρχει και Νο.1 στην λίστα ΔΕΝ είναι ότι υπάρχει κάποιος  που αξίζει περισσότερο τον θάνατο απ’ ότι ο Κωλόγερος. Απλά, το Νο.1 στην λίστα έχει επιμελώς καταστρέψει οποιαδήποτε ταινία στην οποία έχει πρωταγωνιστήσει.

Ο Κωλόγερος από την άλλη, ανίκανος ακόμα και κι’ αυτό να κάνει σωστά, πρωταγωνίστησε σε 2 ταινίες που παραμένουν κλασικές και αρέσουν σε όλους μας.

Σε αυτήν…
… διότι παίζει μόνο 20 λεπτά, και ο Jonathan Demme που την γύρισε είναι σκηνοθετάρα. 

Και σε αυτήν…
… διότι τότε που γυρίστηκε δεν ήταν ακόμα γέρος, και αν υπάρχει ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να ήταν πιο αυτάρεσκος από τον Anthony πριν 30 χρόνια, τότε αυτός είναι σίγουρα ο David Lynch

Εναλλακτικοί στόχοι: Όσοι τυχόν γράψουν σχόλιο υπέρ του Κωλόγερου 


2/ Tom Cruise 
Τον έβαλα κι’ αυτόν Νο.2 για να μην χαρεί ο Κωλόγερος και προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Δεν γνωρίζω πόσα ακριβώς terabyte παραχωρεί η Google σε κάθε blog, οπότε θα αποφύγω να αναλύσω εις βάθος τα ελαττώματά του. Όπως θα ξέρετε ήδη άλλωστε, ο Tom Cruise είναι το αρχέτυπο όλης της μη διασκεδαστικής σαχλαμάρας, των μισών χαζοσεξιστικών και των ¾ των χαζοπατριωτικών προτύπων του Hollywood.

Ναι, μας αρέσουν οι εκρήξεις, αλλά γιατί θέλουμε να δούμε φωτιά, καπνό και καταστροφή να φτάνει στους ουρανούς, όχι για να δούμε μια σκατόφατσα με Rayban να περπατάει αδιάφορος προς την κάμερα…
Μας αρέσουν οι φέτες και τα μπράτσα διότι βλέποντάς τα κάνουμε τον συνειρμό ότι ο πρωταγωνιστής μας δύναται να ξεκοιλιάσει 40 κομμουνιστές τρομοκράτες σε 15’’, όχι για να ακούμε από τις γκόμενές μας “Πωωω, τι μωρό είναι αυτός;”… 
Και μας αρέσει όταν το poster boy μιας αυτοκρατορίας πολεμάει για την Δημοκρατία διότι αλλάζουμε ταινία και βλέπουμε άλλη, και όχι διότι αποκομίζουμε μαθήματα περί τιμής και μαχητικότητας.


Και τι είναι όλα αυτά με την Σαηεντολογία και τις μαλακίες;
‘Χτύπημα κάτω απ’ την ζώνη’ θα πείτε, αλλά όταν κάθε καραγκιόζης χρησιμοποιεί την αναγνωρισιμότητά του για προσηλυτίσει κόσμο σε οποιαδήποτε ‘θρησκεία’, τα θέλει και τα παθαίνει λέω ΕΓΩ. 

Μου ‘λεγε ένας φίλος, μια φορά που έβριζα τον Tom, ότι είχε δηλώσει πως θα φάει τον πλακούντα της τότε γυναίκας του Katie Holmes, μετά την γέννα της. Ύστερα λέει (μετά το κράξιμο), εξήγησε ότι ήταν αστείο...! Ο καθυστερημένος γόης που πιστεύει σε μια θρησκεία που θεωρεί τον άνθρωπο απόγονο εξωγήινων, είπε ‘αστείο’ για κάτι που κάνουν σχεδόν όλα τα θηλαστικά και πολλές γυναίκες ακόμα και σήμερα…

Χαζέ Tom,
1ον: Απόγονοι εξωγήινων είναι ΜΟΝΟ οι ΈΛληνες.
2ον: Άμα θες να φας πλακούντα, πες το και μην το παίρνεις πίσω μετά.
Πες ότι στο συνέστησε ο χολιγουντιανός διαιτολόγος σου. 200 γρ. κριθάρι, κοτόπουλο βραστό χωρίς πέτσα και 1 πλακούντα Katie Holmes κάθε Τρίτη. Θα το πιστέψουμε και ίσως γίνει και μόδα. Πες μας την στάνταρ ατάκα που ακούγεται σε όλες τις ταινίες κάθε φορά που ο πρωταγωνιστής πρέπει να φάει κάποιο σίχαμα: Theres protein in that. Μόνο μην το παίρνεις πίσω. Υπερασπίσου τα πιστεύω σου!
Και μιας και το ‘πα… Ξέρεις τι άλλο είναι τίγκα στην πρωτεΐνη Tom;

  OWNED!


Τι κι’ αν δεν ξέρω Photoshop; Πάλι μαλάκας είσαι. ΘΑΝΑΤΟΣ.


Εναλλακτικοί στόχοι: Όσοι εξακολουθούν να του δίνουν ρόλους           

         

11 comments:

  1. Ρε φίλε, όλα καλά, αλλά πως μπόρεσες να παραλείψεις τη Goldie Hawn??? Eίναι η πάπια στης οποίας τα βήματα πάτησε η Μeg Ryan!
    Tι να κλάσει η βυζοπροσθετική μπροστά στη χειλοπροσθετική που κάνανε αυτές;

    Κι αν απορείς για την καριέρα του Chris Rock (κι εγώ απορούσα με τον ξυλάγγουρο) ξαναδές το Beverly Hills Cop II, που παρκάρει τη μπετονιέρα έξω από το πάρτυ του Hugh Hefner. Άν δεν ήταν ο Εddie Murphy, ακόμα στο γκέτο θα ήταν ο άχρηστος.

    ReplyDelete
  2. Ephee έχεις δίκιο για την Goldie Hawn.

    Τι να σου πω, σκότωσέ την κι' αυτήν αν θέλεις... Εγώ μέσα.

    ReplyDelete
  3. Καλο ποστ Αλεξ..

    Πολυ γελιο ο Χοπκινς

    James

    ReplyDelete
  4. Αγαπητέ μου Αλέξανδρε,

    πόσο μα πόσο δίκιο έχεις!Δυστυχώς παρέλειψες την Diane Keaton ,αυτή τη τρισκατάρατη σκρόφα που προσπαθεί να το παίξει λεσβία και μόνο αναγούλα στον υπέρτατο βαθμό μπόρει να προκαλέσει!Αυτή σε πληρώνω εγώ για να την καθαρίσεις....πάρε το RPG παλικάρι μου και κάνε δουλειά σου!!!!!
    Καλά το photoshop στον Tom Cruise είναι όλα τα λεφτά....χαχαχαχαχαχαχα τα σπάει!
    Καλή συνέχεια και μη χανόμαστε!

    ReplyDelete
  5. Δεν έχεις άδικο. Το μόνο σημείο πο θα είχα ένσταση θα ήταν αν δεν ανέφερες ότι ο Χόπκινς έπαιξε στους σιωπηλούς αμνούς (:bow:)

    Από την άλλη, όπως δεν έχω αγαπημένους καλλιτέχνες, έτσι δεν έχω και μισητούς.
    Επίσης, έχω και μια αγάπη για το Πράσινο μίλι, που έπαιζε ο Θωμάς, πιό πολύ λόγω Στέφανου Βασιλιά.

    Τέσπα, σε κάθε περίπτωση, πολύ καλό άρθρο και δόξα σοι ο Θεός, τώρα που είναι στρατό ο Μάηκιους βρήκαμε αναπληρωτή να ρίχνουμε κανένα γέλιο(μην το θεωρήσεις ως υποβάθμιση, απλά όπως ο Μάηκιους δεν φτάνει τον Μάντοξ, έτσι είναι παλουκοπάλουκο να πιάσεις τον Μάηκιους.

    Σε 2 μήνες τουλάχιστον)

    Ανδρέας

    ReplyDelete
  6. Πηρες μπρος Well.

    Γαμησε το post.

    Και σ' ανωτερα.

    ReplyDelete
  7. Thanks ρε Μάηκολ.

    Καλά να περνάς, όσο μπορείς...

    Δείξ' τους πως γαμάνε οι bloggers ναούμε.

    ReplyDelete
  8. Gamato to post Alex
    Pistevw mia 8esh sto post sou 8a kerdize me to spa8i tou kai o axoneftos morgan freeman pou paizei mia zwh ton idio rolo kai einai kati san ton Anthony Hopkins se maurh ekdosi

    ReplyDelete
  9. entaksei alex...pires ta congratz....ok!o laos 8elei k alloooooooooooooooo!:):):)

    ReplyDelete
  10. NAI!EIMAI DIESTRAMMENH ANWMALARA!by the way to ar8ro gamaei(ton Tom Cruise).:)
    kteo

    ReplyDelete
  11. Ακατα Μακατα Σουκουτου ΜπεFebruary 6, 2011 at 10:33 PM

    Για τον Κριστοφ Λαμπερ τιποτα δλδ? Τον βασιλια της ανεκφραστοτητας (γιατι, η ανορθοτητα ειναι καλυτερη?)? Εδω εχουν ατροφησει οι μυες που ειναι υπευθυνοι για την κινηση των φρυδιων του.
    Α, κ εχω να προτεινω 2 (ναι, 2!) ελληνικα του κακεκτυπα. Μπορει να γινει και ατυπο poll αναμεσα στους 2: Αποστολης Τοτσικας και Στρατος Τζωρτζογλου.

    ReplyDelete